top of page
  • Writer's pictureAuthor

Erasmus+ Master Kredisi Nedir?

Updated: Jan 25, 2023

Yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyenler için kredi imkanı tanıyan bu proje öğrenciler için inanılmaz bir fırsat sunuyor.


Yurt dışında okumak isteyenler masraflar için kaynak bulmakta zorlanırken Erasmus master kredisi ile uzun vadeli ve düşük faizli krediden yararlanabiliryor.


Krediden yararlanmak için teminat istemiyorlar. Üstelik yurt dışında eğitiminiz bittikten 1 sene sonra ödemeye başlama fırsatı da sunuyorlar.


Aday Yüksek Lisans öğrencileri, 1 yıllık Yüksek Lisans için 12.000 Euro'ya kadar veya 2 yıllık Yüksek Lisans için 18.000 Euro'ya kadar (veya döviz kurlarına tabi olarak Euro dışı ülkelerdeki bankalar için döviz cinsinden eşdeğer tutarlar) kredi alabilirler.


Erasmus+ Master kredisi, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi sayesinde mümkün kılınan bir kredidir.


Erasmus+ Master Kredisi Başvuru Koşulları (Türkiye'den başvuracaklar için)


  • Erasmus Master Kredisine Türkiye'de bulunan üniversitelerde lisans eğitmini tamamlamış ve Avrupa'da bulunan anlaşmalı üniversitelerin birinden yüksek lisansa kabul alan Türkiye'de yerleşik T.C. vatandaşları başvurabilirler. (Buraya tıklayarak Erasmus Master kredisinin anlaşmalı olduğu üniversitelerin listesini indirebilirsiniz.)

  • Erasmus Master Kredisi'nden faydalanabilmek için öğrencilerin, öğrenim göreceği ülkede 3 aydan fazla bir süredir ikamet etmiyor olması gerekmektedir.

  • Kredinin ödemeleri en az 5 sene olmalıdır.




170 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


Post: Blog2 Post
bottom of page